top of page

Ingredienten

- 1 bloemkool

- 1 rode zoete puntpaprika

- 1 gele paprika

- 10 kerstomaten

- 4 takjes verse basilicum

- 250g mozzarella

- 100g geraspte emmentaler

- 1 eieren

- 6 el passata (gezeefde tomaten)

- 1 el olijfolie

- Oregano

- Peper en zout

Bloemkoolpizza met gekookte ham en paprika

Bloemkoolpizza met gekookte ham en paprika

Leuke variant op een traditionele pizza

Recept voor: 2 pizza's

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn of mix kort tot korrels met de

staafmixer of in de blender.

- Snijd de rode en gele paprika in ringen en verwijder de pitten en witte zaadlijsten.

- Snijd de kerstomaten in 2.

- Snijd de mozzarella in plakjes.

- Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Kook de bloemkoolkorrels 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat

uitlekken en afkoelen.

- Meng de afgekoelde bloemkool met de eieren en de geraspte kaas en kruid met

peper en zout. Verdeel in 2 bolletjes.

- Rol elk bolletje uit tot een pizzabodem (±25cm diameter) en leg op een bakplaat

met bakpapier. Zet 15-20minuten in de voorverwarmde oven.

- Haal uit de oven en verdeel er de passata over. Leg er de paprika’s, de kerstomaten

en de mozzarella op en besprenkel met de olijfolie. Kruid met oregano en peper.

- Zet 10minuten in de hete oven. Haal uit de oven en werk af met de blaadjes

basilicum.

bottom of page