Ingredienten
- 1 bloemkool
- 1 rode zoete puntpaprika
- 1 gele paprika
- 10 kerstomaten
- 4 takjes verse basilicum
- 250g mozzarella
- 100g geraspte emmentaler
- 1 eieren
- 6 el passata (gezeefde tomaten)
- 1 el olijfolie
- Oregano
- Peper en zout
Bloemkoolpizza met gekookte ham en paprika
Leuke variant op een traditionele pizza
Recept voor: 2 pizza's
Bereiding
- Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn of mix kort tot korrels met de
staafmixer of in de blender.
- Snijd de rode en gele paprika in ringen en verwijder de pitten en witte zaadlijsten.
- Snijd de kerstomaten in 2.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de bloemkoolkorrels 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat
uitlekken en afkoelen.
- Meng de afgekoelde bloemkool met de eieren en de geraspte kaas en kruid met
peper en zout. Verdeel in 2 bolletjes.
- Rol elk bolletje uit tot een pizzabodem (±25cm diameter) en leg op een bakplaat
met bakpapier. Zet 15-20minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en verdeel er de passata over. Leg er de paprika’s, de kerstomaten
en de mozzarella op en besprenkel met de olijfolie. Kruid met oregano en peper.
- Zet 10minuten in de hete oven. Haal uit de oven en werk af met de blaadjes
basilicum.