top of page

Ingredienten

- 2 rijpe avocado’s

- ó limoen of citroen

- ó teentje knoflook

- 6 kerstomaten

- Volkoren (stok)brood

- Olijfolie

- Oregano

- 1 el pijnboompitten

- Peper en zout

Bruschetta met tomaat en guacamole

Bruschetta met tomaat en guacamole

Ideaal als broodmaaltijd, hapje of voorgerecht.

Origineel recept met gerookte sprot. 

Recept voor: 4 personen

Bereiding

- Snij de avocado’s in 2 en verwijder de pit

- Lepel het vruchtvlees uit de schil, plet het met een vork en besprenkel het meteen

met limoensap zodat de avocado niet verkleurt

- Kruid de guacamole met peper en zou

- Plet de look en voeg toe

- Roer en dek de guacamole af en zet koel

- Breng een pot water aan de kook, dompel de tomaten 10 seconden in kokend water

en spoel ze meteen onder koud water

- Snij onderin een kruisje en verwijder het vel met een mesje

- Verdeel elke tomaat in 4 en haal de zaadlijsten eruit

- Snij het vruchtvlees in kleine stukjes, kruid met peper en zout en schenk er wat

olijfolie over

- Hak de oregano fijn en meng met de tomatenblokjes

- Verhit de pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten

- Laat de pijnboompitten afkoelen en meng ze met de tomatensalsa

- Verhit een grillpan en grill de sneden volkoren brood (strijk ze aan beide kanten in

met olijfolie)

- Smeer op de sneden een portie guacamole en daar bovenop wat tomatensalsa

bottom of page