Ingredienten
- 2 rijpe avocado’s
- ó limoen of citroen
- ó teentje knoflook
- 6 kerstomaten
- Volkoren (stok)brood
- Olijfolie
- Oregano
- 1 el pijnboompitten
- Peper en zout
Bruschetta met tomaat en guacamole
Ideaal als broodmaaltijd, hapje of voorgerecht.
Origineel recept met gerookte sprot.
Recept voor: 4 personen
Bereiding
- Snij de avocado’s in 2 en verwijder de pit
- Lepel het vruchtvlees uit de schil, plet het met een vork en besprenkel het meteen
met limoensap zodat de avocado niet verkleurt
- Kruid de guacamole met peper en zou
- Plet de look en voeg toe
- Roer en dek de guacamole af en zet koel
- Breng een pot water aan de kook, dompel de tomaten 10 seconden in kokend water
en spoel ze meteen onder koud water
- Snij onderin een kruisje en verwijder het vel met een mesje
- Verdeel elke tomaat in 4 en haal de zaadlijsten eruit
- Snij het vruchtvlees in kleine stukjes, kruid met peper en zout en schenk er wat
olijfolie over
- Hak de oregano fijn en meng met de tomatenblokjes
- Verhit de pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten
- Laat de pijnboompitten afkoelen en meng ze met de tomatensalsa
- Verhit een grillpan en grill de sneden volkoren brood (strijk ze aan beide kanten in
met olijfolie)
- Smeer op de sneden een portie guacamole en daar bovenop wat tomatensalsa