Ingredienten
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 350g bulgur
- 400g peultjes, uiteinden verwijderd
- 500g kerstomaten, gehalveerd
- 12 dadels, grof gehakt
- 4 takjes munt, fijngehakt
- 4 takjes koriander, fijngehakt
- 2 bosuien, in ringen
- 250g kip, gerookt, in repen
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
- Sap van een halve citroen
Bulgursalade met kip
Lichte, lekkere en gezonde bulgursalade met kip
Recept voor: 4 personen
Bereiding
- Bak de sjalotten aan in een scheut olijfolie maar laat ze niet bruin worden
- Doe de bulgur erbij, bak een halve minuut en draai het vuur lager
- Kook water en giet zoveel heet water bij de bulgur tot deze ongeveer 1cm onder
water staat.
- Draai het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat de bulgur 15minuten rusten tot
het water is opgenomen.
- Kook de peultjes in 3 minuten gaar, gier het water af en spoel de peulen af met
koud water.
- Doe de bulgur in een grote kom en roer het goed los met een vork. Laat nog even
verder afkoelen en meng de overige ingrediënten door de bulgur.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.