top of page

Ingredienten

- 2 sjalotten, gesnipperd

- 350g bulgur

- 400g peultjes, uiteinden verwijderd

- 500g kerstomaten, gehalveerd

- 12 dadels, grof gehakt

- 4 takjes munt, fijngehakt

- 4 takjes koriander, fijngehakt

- 2 bosuien, in ringen

- 250g kip, gerookt, in repen

- 1 el olijfolie

- Peper en zout

- Sap van een halve citroen

Bulgursalade met kip

Bulgursalade met kip

Lichte, lekkere en gezonde bulgursalade met kip

Recept voor: 4 personen

Bereiding

- Bak de sjalotten aan in een scheut olijfolie maar laat ze niet bruin worden

- Doe de bulgur erbij, bak een halve minuut en draai het vuur lager

- Kook water en giet zoveel heet water bij de bulgur tot deze ongeveer 1cm onder

water staat.

- Draai het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat de bulgur 15minuten rusten tot

het water is opgenomen.

- Kook de peultjes in 3 minuten gaar, gier het water af en spoel de peulen af met

koud water.

- Doe de bulgur in een grote kom en roer het goed los met een vork. Laat nog even

verder afkoelen en meng de overige ingrediënten door de bulgur.

- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

bottom of page