Ingredienten
- 1 middelgrote grote oranje biologische zoete aardappel
- 1 el kokosolie
- peper en zout naar smaak
Optioneel: paprikapoeder zodat je homemade paprikachips maakt!
Chips van zoete aardappel
Gezonde snack
Recept voor: 50 gram chips
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 150 graden
-
Je hoeft de zoete aardappels niet te schillen. Even schoonboenen is voldoende.
-
Vervolgens snijd je de zoete aardappel met behulp van een mandoline in dunne plakjes.
-
Smelt de kokosolie au bain marie.
-
Doe de plakjes aardappel in een kom en giet de gesmolten kokosolie erover. Even goed husselen tot alle plakjes bedekt zijn met een laagje olie.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Leg de zoete aardappel plakjes hierop en bestrooi met wat zout, peper en kruiden naar smaak.
-
Bak de chips in zo’n 15-20 minuten knapperig. Let wel op: elke oven is weer anders. Wil je zeker weten dat jouw chips niet aanbrandt check dan af en toe eventjes hoe het ervoor staat.
-
Laat de chips eventjes afkoelen voordat je aanvalt. Je kunt de chips ongeveer een dag bewaren in een goed afgesloten bakje. Ze worden hoe dan ook wel wat minder knapperig hierdoor.
Lekker met guacamole of hummus (beide recepten ook op nutrivi.be).