top of page

Ingredienten

- 1 middelgrote grote oranje biologische zoete aardappel
- 1 el kokosolie
- peper en zout naar smaak


Optioneel: paprikapoeder zodat je homemade paprikachips maakt!

Chips van zoete aardappel

Chips van zoete aardappel

Gezonde snack

Recept voor: 50 gram chips

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor  op 150 graden

  2. Je hoeft de zoete aardappels niet te schillen. Even schoonboenen is voldoende.

  3. Vervolgens snijd je de zoete aardappel met behulp van een mandoline in dunne plakjes.

  4. Smelt de kokosolie au bain marie.

  5. Doe de plakjes aardappel in een kom en giet de gesmolten kokosolie erover. Even goed husselen tot alle plakjes bedekt zijn met een laagje olie.

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  7. Leg de zoete aardappel plakjes hierop en bestrooi met wat zout, peper en kruiden naar smaak.

  8. Bak de chips in zo’n 15-20 minuten knapperig. Let wel op: elke oven is weer anders. Wil je zeker weten dat jouw chips niet aanbrandt check dan af en toe eventjes hoe het ervoor staat.

  9. Laat de chips eventjes afkoelen voordat je aanvalt. Je kunt de chips ongeveer een dag bewaren in een goed afgesloten bakje. Ze worden hoe dan ook wel wat minder knapperig hierdoor.

Lekker met guacamole of hummus (beide recepten ook op nutrivi.be). 

bottom of page