Ingredienten
- 3 middelgrote courgettes, geraspt en uitgelekt in een zeef
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels melk
- 4 eieren
- 3 eetlepels bloem, eventueel iets meer
- 1/2 teen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers
- peper, zout, naar smaak
- dille, fijn gesneden
- paar takjes peterselie, fijn gesneden
- zonnebloemolie, om in te bakken
Hartige pannenkoekjes van courgette
Veggie courgettenpannenkoekjes
Recept voor: 4 personen
Bereiding
Meng de courgettes met de ui, melk en eieren. Voeg de bloem toe en roer alles tot een dik beslag. Voeg eventueel iets meer bloem toe wanneer het beslag iets te nat is.
Pers de tenen knoflook boven het beslag uit en voeg wat peper en zout toe, naar smaak. Roer naar smaak nog wat dille en / of peterselie door het beslag.
Verwarm in een koekenpan een beetje zonnebloemolie.
Schep kleine beetje beslag in de pan. Druk ze eventueel iets plat met de achterkant van een eetlepel. De koekjes mogen elkaar niet raken. Bak de koekjes een paar minuten totdat de goudbruin zijn. Keer ze om en bak de andere kant ook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.