Ingredienten
- 250 gram bruine quinoa
- 150 gram feta
- 300 gram bloemkool
- 2 tomaten
- 1 paprika (rood)
- 1 hand dille
- Sap van 2 citroenen
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout
Quinoasalade met feta en bloemkool
Fris veggie quinoaslaatje
Recept voor: 4 personen
Bereiding
- Breng 1 liter (gezouten) water aan de kook. Doe de quinoa in een zeef en spoel grondig onder stromend water. Doe ze in het kokende water, zet het vuur lager en laat afgedekt 15 minuten zacht garen.
- Spoel de bloemkool en snij in stukjes. Maak de paprika en de tomaten schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de dille. Hou een paar plukjes apart en hak de rest fijn. Verkruimel de feta.
- Giet de quinoa af, als hij het water niet volledig heeft opgenomen en laat wat afkoelen. Roer er eerst de paprika- en tomaatblokjes en de gehakte bloemkool door, en vervolgens de feta. Maak de salade af met de olie, het sap van de citroen, de gehakte dille en kruid met peper en zout.
- Garneer eventueel met volledige takjes dille.