top of page

Ingredienten

- 8 dikke sneden volkoren brood

- 8 grote witte asperges

- 16 groene asperges

- 2 avocado’s

- 1 citroen

- 10 radijsjes in schijfjes gesneden

- 4 sneden gerookte zalm 

- 4 eieren

Vinaigrette

- 4 el Griekse yoghurt

- 2 el water

- 1 el mosterd

- 1 rode ui in ringen

- Dille

- Peper en zout

- Sap van een halve citroen

- 1 sjalot

Volkoren toast met asperges, ei en zalm

Volkoren toast met asperges, ei en zalm

Lekkere en gezonde toast

Recept voor: 8 toasts

Bereiding

- Schil de witte asperges en snij de uiteindes af. Kook ze 5minuten gaar in kokend

water.

- De groene asperges wassen en de uiteinden afsnijden. Kook ze in 3 minuten gaar in

een grote pot met kokend water en een snuif zout.

- Leg ze beiden op een propere handdoek.

- Prak de avocado’s met het citroensap.

- Snijd de dille fijn, houd wat takjes over als afwerking. Meng alle overige

ingrediënten door elkaar.

- Kook de eitjes 5 minuten, verfris ze onder koud water, pel ze en snijd ze

doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven.

- Toast het brood.

- Beleg de toast met avocado en zalm.

- Snijd de asperges schuin en schik ze erop samen met het opengesneden eitje.

- Versier met radijsjes en dille. Serveer met de vinaigrette.

bottom of page