Ingredienten
- 8 dikke sneden volkoren brood
- 8 grote witte asperges
- 16 groene asperges
- 2 avocado’s
- 1 citroen
- 10 radijsjes in schijfjes gesneden
- 4 sneden gerookte zalm
- 4 eieren
Vinaigrette
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el water
- 1 el mosterd
- 1 rode ui in ringen
- Dille
- Peper en zout
- Sap van een halve citroen
- 1 sjalot
Volkoren toast met asperges, ei en zalm
Lekkere en gezonde toast
Recept voor: 8 toasts
Bereiding
- Schil de witte asperges en snij de uiteindes af. Kook ze 5minuten gaar in kokend
water.
- De groene asperges wassen en de uiteinden afsnijden. Kook ze in 3 minuten gaar in
een grote pot met kokend water en een snuif zout.
- Leg ze beiden op een propere handdoek.
- Prak de avocado’s met het citroensap.
- Snijd de dille fijn, houd wat takjes over als afwerking. Meng alle overige
ingrediënten door elkaar.
- Kook de eitjes 5 minuten, verfris ze onder koud water, pel ze en snijd ze
doormidden. Leg ze met de snijkant naar boven.
- Toast het brood.
- Beleg de toast met avocado en zalm.
- Snijd de asperges schuin en schik ze erop samen met het opengesneden eitje.
- Versier met radijsjes en dille. Serveer met de vinaigrette.